четвер, 09 червня 2022 15:26

Спецтема: Війна Росії проти України

У ВООЗ не підтверджують спалах холери в Маріуполі

У ВООЗ не підтверджують спалах холери в Маріуполі
Маріуполь - це Україна. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Спалах холери в Маріуполі на Донеччині, про який нещодавно почали писати ЗМІ, не підтверджують у ВООЗ.

Там створили умови для лікування можливих захворілих, повідомила пресслужба організації 8 червня.

Зазначається, до спалаху холери могло призвести пошкодження каналізаційних стоків. Щоб не допустити розповсюдженню хвороби, у ВООЗ впроваджують превентивні заходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На розмінування Маріуполя хочуть кинути українських полонених - СБУ

"Війна збільшує ризики виникнення інфекційних хвороб. У Маріуполі через пошкодження вода змішалась з каналізаційними стоками. З урахуванням ризиків холери, ми завчасно доставили та створили необхідні запаси засобів для лікування холери та вакцинації", - наголосила представник ВООЗ Маргарет Гарріс.

Інформацію про розповсюдження холери у Миколаєві спростував мер Олександр Сєнкевич. За його словами, ні в області, ні в місті не виявили холери. А в лікарнях традиційно проводять підготовку до літнього сезону.

Маріуполь повністю контролюють російські окупаційні війська. У місті немає водопостачання. Основна причина - падіння рівня в природних джерелах збирання води. Для отримання питної води маріупольці мають записатись у чергу, яка триває від двох днів. Тобто тепер питна вода в кращому випадку раз на два дні.

У місті поширюються випадки захворювання холерою, через що його закривають на карантин, за даними радника мера Петра Андрющенка.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Маріуполі Донецької області кількість населення зменшилася у п'ять разів. У місті перебувають 100-120 тис. маріупольців без базових побутових умов.

Зараз ви читаєте новину «У ВООЗ не підтверджують спалах холери в Маріуполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі