четвер, 09 червня 2022 13:09

На розмінування Маріуполя хочуть кинути українських полонених - СБУ

На розмінування Маріуполя хочуть кинути  українських полонених  - СБУ
Окупанти планують "розмінувати" Маріуполь, випустити на українців на мінні поля. Фото: Укрінформ

Російські загарбники планують "розмінувати" окупований Маріуполь ціною життя українських полонених.

Із перехоплених телефонних розмов стало відомо, що "допомагати" розмінуванню міста повинні будуть захоплені полонені українці з Мелітополя. Їх хочуть випустити на мінні поля. Такий план вже погоджений з місцевими колаборантами, інформує СБУ в Telegram.

Самі окупанти називають такий спосіб, як "розмінування природним шляхом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіла вбитих маріупольців утилізують разом із залишками будинків - відео

"Обговорювався, начебто, момент: на допомогу вам чи місту Маріуполю на розмінування природним шляхом, або на окопи хочуть визначити затриманих із Мелітополя", – розповідає своєму колезі військовослужбовець ФСБ РФ з позивним Каспій.

Він запевнив, що такий варіант узгоджений з місцевими колаборантами, які виконують роль окупаційної влади.

"Тор" (співробітник ФСБ РФ – Gazeta.ua) мені повідомив, що від тебе йшла ініціатива... наше керівництво продублювало коменданту області, все і всі курсі. Головне – механізм продумати", - говорить Каспій.

Під терміном механізм – тобто де утримувати і як годувати полонених українців.

Окупанти зупинили практику проходження фільтрації у Маріуполі. Тепер всі, хто не пройшов фільтрацію мають організованими автобусами їхати в фільтраційні табори в с. Нікольське або с. Безімене.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Маріуполі Донецької області кількість населення зменшилася у п'ять разів. У місті перебувають 100-120 тис. маріупольців без базових побутових умов.

Зараз ви читаєте новину «На розмінування Маріуполя хочуть кинути українських полонених - СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі