вівторок, 20 листопада 2018 18:05

У ВМС розповіли про нові катери для флоту

У ВМС розповіли про нові катери для флоту
Проект ракетного катеру "Лань", які може отримати український військовий флот / фото: Ленінська кузня

Український військовий флот за кілька років поповнять оновлені, модернізовані ракетні катери типу "Лань".

Суднобудівні верфі отримали технічні характеристики кораблів, які потрібні ВМС, заявив командувач Ігор Воронченко в інтерв'ю 5 каналу.

"Проект "Лань" – я не можу сказати, що він уже зовсім старий. Його розробляли для продажу за кордон. Такі катери зараз є на озброєнні військово-морських сил В'єтнаму. Ми врахували і поставили такі вимоги, тактико-технічне завдання, щодо проектування – більше підняли планку щодо тактико-технічних даних. Здебільшого це стосується швидкості корабля, морехідності такого катера, спроможності діяти як у прибережній зоні, так і у винятково морській економічній зоні", – розповідає адмірал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США офіційно запропонували Україні ракетні фрегати

"Ці вимоги були враховані, і проект нині зовсім інший як на вигляд, так і за своїми технічними даними. Нас це влаштовує і ми плануємо, що найближчим часом буде прийняте рішення щодо закладки першого корпусу цього судна. Можна так сказати – і "Веспа", і "Лань", - заявив Воронченко.

Миколаївське державне підприємство "Дослідно-проектний центр кораблебудування" завершило науково-дослідну роботу щодо створення перспективного українського протимінного корабля. Шифр корабля – "Бурштин".

Зараз ви читаєте новину «У ВМС розповіли про нові катери для флоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі