понеділок, 08 квітня 2019 18:54

У травні розмінують Донбас

У травні розмінують Донбас
В Україні почали розміновувати Донбас. Фото: Міноборони

У травні розпочнуть контролювати якість розмінування 27 ділянок.

До ліквідації мін на території Донбасу залучать міжнародні неурядові організації The HALO Trust, данську групу з розмінування та швейцарський фонд протимінної діяльності, повідомили в Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не можна допустити зрив розмінування на Донбасі - Волкер

За цей час ідентифікували вже 188 підозрілих та небезпечних ділянок загальною площею 1400 га, очистили 378 га території та виявили майже 1000 мін.

"Проведення органами інспектування протимінної діяльності ЗСУ контролю якості виконання робіт із розмінування - кінцева фаза всього процесу, після чого території можна вважати безпечними для використання", - пишуть у Міноборони.

Велика Британія закликає український уряд внести поправки до законопроектів, які прискорять початок розмінування Донбасу.

Без цього всі міжнародні зусилля під загрозою зриву, заявила посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф.

Джудіт Гоф також написала про невдоволення міжнародних партнерів схемою фінансування програми. За її словами, без законодавчих поправок всі гроші потрапляють до бюджету України, а вже потім розподіляються.

Зараз ви читаєте новину «У травні розмінують Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі