четвер, 01 грудня 2022 16:53

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполі люди помирають від ГРВІ та пневмонії

У Маріуполі люди помирають від ГРВІ та пневмонії
У Маріуполі через холод зросла захворюваність. Фото: eastnews.ua

У тимчасово захопленому Маріуполі Донецької області фіксують зростання захворюваності та смертності через похолодання.

Тільки за минулий тиждень там зареєстровано 764 випадки ГРВІ та 82 випадки пневмонії. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

"У тому числі у дітей ГРВІ - 495 випадки, 21 - пневмонії. Порівняно з першою половиною листопада зростання становило 91 відсоток", – повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хочуть прикриватися цивільними: окупанти зводять склад боєприпасів біля школи

Середньотижнева цифра смертності від хвороб досягла позначки у 250 випадків, що на 100 випадків більше за жовтень.

"Зростання смертності лише за два останні тижні становить 1,7 раза. Росіяни продовжують винищувати Маріуполь", – додав Андрющенко.

У тимчасово захопленому росіянами Маріуполі ватажок терористів ДНР Денис Пушилін наказав провести нову хвилю зачищень для придушення громадського невдоволення.

Причиною стала колективна скарга, що надійшла на ім'я депутата російської Держдуми Дмитра Сабліна, якого вважають "куратором" міста. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Суть проблеми в тому, що гауляйтери Донецької області прописали офіційні рішення про надання нового житла як компенсації за втрачене так, що отримати його маріупольці не зможуть.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі люди помирають від ГРВІ та пневмонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі