четвер, 03 травня 2018 13:23

"У Києві досі люблять Путіна й Сталіна, а у Донецьку - виходять із українськими прапорами" - заступник міністра зробив різку заяву

"У Києві досі люблять Путіна й Сталіна, а у Донецьку - виходять із українськими прапорами" - заступник міністра зробив різку заяву
Заступник міністра Юрій Гримчак упевнений, що на Донбасі більше українських патріотів, ніж у Києві, де досі прославляють Сталіна. Фото: Экономист

Окупований Донбас потрібно реінтегрувати, а не лише повертати територіально, бо там значно більше проукраїнських активістів, ніж у Києві.

Про це розповів Юрій Гримчак, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

"Не так давно я був на місцевому київському радіо, і кількість людей, які зателефонували в ефір і вихваляли Сталіна, була просто вражаючою, ніби я не в Києві знаходжуся. Вибачте, якщо ви справді вважаєте, що кількість людей, які там повелися на російську пропаганду, набагато більша, ніж в Києві, то ви тоді нічого не розумієте у власній країні. Це співставні відсотки – у Києві й Донецьку.

У Донецьку відбувалася російська агресія, це зрозуміло. Але не треба, зокрема, знімати вину з нашої держави. Ми це допустили як держава. Так, ми тоді були слабкими, у нас із владою були непорозуміння, і цим скористалася Російська Федерація. Але люди, які живуть сьогодні в Донецьку, так само платили податки, так само утримували нашу державу, і вони мали право розраховувати на те, що коли якась "гопота", більша частина якої приїхала з Росії, захоплюватиме адміністративні установи, держава відреагує правильно, дасть тим, хто приїхав, копняка – і в Ростов, а з іншими розбиратиметься відповідно до чинного законодавства. Так не сталося. І це теж наша проблема.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал розповів, хто уникне відповідальності за співпрацю з бойовиками

І всі розмови про те, що люди там якісь не такі… Я прошу вибачення, я народився і більшу частину свого життя прожив у Донецьку. І я мушу сказати, що на мітинги на площі Леніна десятки тисяч людей виходили з прапорами України. У нас перша людина загинула (це був прес-секретар партії "Свобода" Дмитро Чернявський) під час проведення цих мітингів. Це наша земля і наші люди.

Я вам більше скажу - у нас значна частина людей і на нашій території, де працює наше телебачення, радіо тощо, досі любить Сталіна, Леніна, Путіна", - сказав Гримчак.

Раніше Гримчак розповів про 3 сценарії військових операцій, які можуть бути реалізовані в окремих районах Донецької та Луганської областей після переформатування АТО в операцію Об'єднаних сил.

Зараз ви читаєте новину «"У Києві досі люблять Путіна й Сталіна, а у Донецьку - виходять із українськими прапорами" - заступник міністра зробив різку заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі