понеділок, 22 червня 2020 15:38

У Гаазі поновили слухання у справі про авіакатастрофу МН17 над Донбасом

У Гаазі поновили слухання у справі про авіакатастрофу МН17 над Донбасом
У Нідерландах слухають справу про катастрофу Боїнга над Донбасом у 2014-му році. Фото: reuters.com

В окружному суді міста Гааги поновилися слухання у справі про катастрофу 2014 року літака авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17.

Як повідомляє "Інтерфакс", попередній етап слухань пройшов з 8 по 10 червня.

На засіданнях, зокрема, повідомили про виконану роботу та зібрану інформацію. Тепер в суді повинні продовжити підготовку до початку розгляду справи по суті. Сторона звинувачення висловлює надію, щоб цей етап стартував восени - у жовтні або листопаді, говориться в повідомленні суду за підсумками минулих слухань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд у Гаазі визнає вину бойовиків за збитий боїнг, але Росії це не зашкодить

Якщо ж захист не буде готовий до осені, можна спочатку приступити до слухань з приводу тих обвинувачених, які вирішили, що вони не будуть представлені в суді адвокатами.

Зі свого боку, захист "закликав бути терплячими та попередив, що до 22 червня 2020 року не встигне передати всі свої запити. Також він не в змозі визначити, коли може приступити до розгляду справи по суті... Захист прекрасно усвідомлює необхідність розглянути справа якомога швидше".

Крім того, загальмувати розгляд може утруднена комунікація у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Слухання у справі були перервані в березні через спалах коронавірусу у світі. Розгляд ведеться стосовно 4 громадян Росії та України, які, за твердженням прокурорів, були причетні до трагедії.

Літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Всі 298 осіб на борту літака загинули.

Розслідування причин катастрофи веде спільну слідчу групу (JIT, ССД), в яку входять представники правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії.

Офіційні обвинувачені в причетності до загибелі рейсу МН17 - росіяни Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубинський, Олег Пулатов й українець Леонід Харченко.

Зараз ви читаєте новину «У Гаазі поновили слухання у справі про авіакатастрофу МН17 над Донбасом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі