вівторок, 20 лютого 2018 20:10

Трьох найманців ДНР затримали на Донбасі

Трьох найманців ДНР затримали на Донбасі
Про зрадників розповіли місцеві мешканці. Фото: radar.in.ua

У Слов'янському районі Донецької області поліцейські виявили 3-х осіб, які належали до терористичної організації ДНР з 2014 року.

Правоохоронцям допомогли місцеві жителі. Вони повідомили про екс-бойовиків, передає департамент комунікації Національної поліції.

Найманці блокували військову техніку ЗСУ біля м Карачун, а потім несли службу на блокпостах ДНР. Затриманим 36, 42 і 48 років.

Затримані розповіли, що в їх селище приїхали озброєні люди у військовій формі, без розпізнавальних знаків і в балаклавах. Вони зібрали місцевих жителів і запропонували приєднатися до "ополченців". Потім серед охочих призначили "старших". Новобранців розподілили по блокпостах терористів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син російського співака Талькова збирався воювати на Донбасі проти України

Пізніше на блокпости прибули автобуси з підставними особами. Жоден нових чоловіків не орієнтувався на місцевості. Вони блокували проїзд техніки ЗСУ, провокували українських військових і агітували людей йти до бандформувань.

Після звільнення Слов'янська від окупантів велика кількість найманців ДНР дезертирували. 4 роки чоловіки приховувати свою приналежність до бойовиків.

Підозрюваним загрожує до 8 років позбавлення волі.

На Світлодарській дузі 16 лютого у терористів несподівано виявилась сильно пошкоджена БМП. Про це пише український волонтер Юрій Мисягін.

Зараз ви читаєте новину «Трьох найманців ДНР затримали на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі