вівторок, 21 листопада 2017 14:57

Терористи готуються ліквідувати ще працюючі шахти

Терористи готуються ліквідувати ще працюючі шахти
Фото: 112.ua

Бойовики ЛНР готуються приступити до ліквідації вугільних підприємств. Таку заяву висловив "міністр палива і енергетики" ЛНР Павло Малигін.

Про це повідолмляють "Новини Донбасу".

Малигін заявив, що на тих шахтах, які збираються припинити виробництво, не виконували план. "На розвиток виробництва грошових коштів виконано не було, обладнання шахтне зношене на 100 - 120%", - зазначив він.

Отримані кошти, за словами окупаційного "міністра", направляться на погашення заборгованості по зарплатах працівникам вугільних підприємств. Так, він заявив про потребу оплатити борг робітникам підприємств "Центруголь" і "Антрацит".

Видобутком вугілля в Антрациті займається компанія "Россервіс". Вона зареєстрована в Антрациті по вул. Олега Кошового, 2. У Росії зареєстрована компанія з аналогічною назвою.

На підконтрольній бойовикам території Луганської області насьогодні діють 42 шахти, 22 були підпорядковані Міністерству енергетики та вугільної промисловості України. За інформацією міністерства, з початку бойових дій на території підконтрольній окупантам було ліквідовано 28 шахт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа купує вугілля з ОРДЛО через Польщу

До окупації на Луганщині добували по 28 тис. т вугілля на добу. Після захоплення шахт бойовиками видобуток скоротився в рази - до 2 тис. т вугілля на добу.

Терористи неодноразово вказували, що видобуте вугілля експортується в Росію.

При цьому найбільшим постачальником вугілля з окремих районів Донбасу (ОРДЛО) є московська компанія "Петролеум капітал" українського бізнесмена Сергія Курченко.

На окупованих територіях Донбасу терористи затопили 18 шахт. Усі вони займалися видобутком вугілля антрацитної групи, тобто відновити їх роботу неможливо

Зараз ви читаєте новину «Терористи готуються ліквідувати ще працюючі шахти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі