субота, 04 червня 2022 09:48

Спецтема: Війна Росії проти України

"Там концентрація бойових дій" - Гайдай назвав головну ціль окупантів на Луганщині

"Там концентрація бойових дій" - Гайдай назвав головну ціль окупантів на Луганщині
Російські загарбники кидають усі резерви на Сіверськодонецьк Луганської області. Фото: ілюстративне, t.me/luhanskaVTSA

Російські загарбники кидають усі резерви на Сіверськодонецьк Луганської області.

Це місто залишається головною ціллю ворога, зазначив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай 4 червня під час ефіру національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Сіверськодонецьк - там просто концентрація бойових дій, тому що російська армія кидає всі сили, всі резерви саме на цей напрямок. Їм, попередньо, вдалося захопити більшу частину міста. Але зараз наші військові їх посунули. Вони (росіяни. - Gazeta.ua) отримують великі втрати", - повідомив він.

Зауважив, що кадировці не воюють на першій лінії фронту, але тут "схоже, вирішили, що місто вже їхнє".

"Можливо, повірили в свою брехню. Тому зайшли в місто. І навіть кадировці, в яких втрати бувають досить нечасто, бо вони не воюють на першому плані, але навіть тут мають певні втрати", - додав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацгвардійці під Сіверськодонецьком підбили танк і взяли в полон двох окупантів

3 червня повідомили, що українським військовим вдалося посунути загарбників - ті втратили контроль над 20% міста. Тому росіяни побоюються, що успіх захисників буде розвиватися, за словами очільника області.

"А це якраз можна зробити, якщо своєчасно давати зброю і підкріплення резервів у плані людей", - додав Гайдай.

Він назвав Сіверськодонецьк форпостом на Луганщині. Наразі російські терористи намагаються його відрізати з різних боків, аби не було підкріплень українських військових.

Також Гайдай сказав, що в області дуже важка гуманітарна ситуація. Наразі не можуть евакуйовувати мирних мешканців і доставити гумдопомогу.

"До Сіверськодонецька їжу та ліки доставити неможливо. Єдине, куди можемо це доставити, - Лисичанськ і Гірська громада. Але щодня не вдається, бо (окупанти. - Gazeta.ua) обстрілюють автомобілі та евакуаційні автобуси", - повідомив він.

Основні зусилля російські загарбники зосереджують на територіях Донецької та Луганської областей - зокрема, Сіверськодонецькому та Бахмутському напрямках. Про це йдеться у ранковому зведенні 4 червня Генштабу Збройних сил України.

Росіяни продовжують обстрілювати Гірську громаду на Луганщині. Також намагаються штурмувати Сіверськодонецьк.

У Сіверськодонецьку, де російські загарбники несуть втрати, підсилюються, але продовжують штурмувати місто, є поранені мирні мешканці. Окупанти вкотре намагалися відрізати місто та обстріляли ще один міст.

Зараз ви читаєте новину «"Там концентрація бойових дій" - Гайдай назвав головну ціль окупантів на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі