середа, 11 липня 2018 12:15

Свої вбили, тіло викинули - розповідь колишнього бойовика про "доблесть" ДНР

Свої вбили, тіло викинули - розповідь колишнього бойовика про "доблесть" ДНР
У ДНР бойовики часто вбивають своїх - розповідь очевидця. Фото: "Прямий"

Екс-бойовик ДНР Володимир Бакланов покинув лави терористів за програмою Служби безпеки України "На тебе чекають вдома" та став цінним інформатором СБУ.

Він виїхав із Донецька в Київ. "Служив" у 7-й мотострілецькій бригаді 2-го АК начальником служби РАО та заступником комбрига з озброєнь, передає "Прямий".

Розповідає про злочини бойовиків, присутність кадрових російських військових на командирських посадах в армійських корпусах ЛДНР та поставки зброї з РФ. Крім того, він готовий свідчити у Міжнародному кримінальному суді в Гаазі.

"Я був військовослужбовцем роти (командир роти - "Полинь", Голіцинських Ян Вікторович) звичайним стрільцем на початковому етапі – з 22 липня по початок вересня 2014 року", - розповів Бакланов.

За його словами, покинув лави терористів, бо там не дотримуються законів і відбуваються вбивства.

"Люди розчаровані дуже сильно. Росія не виконала своїх обіцянок, які давав Путін 2014 року. Не прийняла ЛДНР до складу Росії. Обіцянки були – нехай не прямо, але побічно вони були. Путін обіцяв, що не буде проливатися кров на Донбасі. Це він публічно обіцяв. Але війна триває чотири роки, і кінця-краю їй немає", - розповів екс-бойовик про настрої на Донбасі.

Він зазначив, що на окупованих територіях зарплати низькі. Краще живуть тільки "військовослужбовці" армії агресора. Бойовики часто вбивають своїх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики отримали російські аналоги Javelin

"4 грудня 2017 року зник "боєць" Сєвєр, прізвище Макляк, громадянин Росії, з Норильська. Убитий своїми. Під час пошуків о 7-й годині вечора я отримав кулю в спину і в тяжкому стані потрапляю в госпіталь. На наступний день, 5-го числа, гине ще одна людина. Прізвище його Єрмаков, позивний "Паук". Сам Макляк гине між четвергом і п'ятницею. 4-те число – це понеділок. В четвер його ранять у лежачому положенні, судячи з медекспертизи. А в п'ятницю він помирає від переохолодження. Бойовики роти "Хреста" його виносять. Вони ж і вбили. Захопили його в полон просто в траншеї, приперли до себе. У п'ятницю він помер. У суботу викинули його тіло. Розслідування не проводиться", - розповів Бакланов.

Російські окупанти обстріляли житлові квартали мешканців Золотого-4.

Зараз ви читаєте новину «Свої вбили, тіло викинули - розповідь колишнього бойовика про "доблесть" ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі