четвер, 10 жовтня 2019 10:24

Суд РФ засудив до 12 років колонії 72-річного українця

Суд РФ засудив до 12 років колонії 72-річного українця
72-річного Володимира Моргунова звинувачують у шпигунстві. Фото із відкритих джерел.

Ростовський обласний суд засудив 72-річного Володимира Моргунова, жителя селища Чертково, що на російсько-українському кордоні, до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму за звинуваченням у держзраді.

Процес проходив у закритому режимі. Держзвинувачення просило для Моргунова 8 років позбавлення волі. Він уклав угоду зі слідством, що передбачає не більше 2/3 максимального терміну вироку. Оскаржити рішення суду Моргунов не буде, передає "Еспресо".

За версією слідства, Моргунов передавав українській розвідці інформацію про економічну та суспільно-політичну ситуацію в регіоні, а також про дислокацію військової техніки і сил російської прикордонної в районі. Із представниками українських спецслужб Моргунов нібито зустрічався на території Луганщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики навмисне обстріляли Золоте

Моргунова затримали у листопаді 2018-го, під час обшуку вилучили кілька сім-карт, коробок з-під телефонів і 2 паспорти - український і російський, а також посвідчення "радника Верховного військового отамана ВКР, начальника штабу біса юрта" у званні полковника.

За твердженням місцевого видання "Блокнот", Моргунов "скоїв злочини на патріотичній основі - негативно ставиться до чинної в Росії влади і так намагався з нею боротися".

Президент України Володимир Зеленський заявив, що якщо питання реінтеграції Донбасу не вдасться вирішити за рік, то він схильний "вибудувати вал" навколо регіону.

Зараз ви читаєте новину «Суд РФ засудив до 12 років колонії 72-річного українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі