неділя, 18 серпня 2024 21:26

Спецтема: Війна Росії проти України

"Штурми Соледара нервово курять": "Мадяр" про ситуацію на Покровському напрямку

"Штурми Соледара нервово курять": "Мадяр" про ситуацію на Покровському напрямку
Росіяни влаштували масовані та безперервні штурми на Покровському напрямку. Фото: УНІАН

Росіяни влаштували масовані та безперервні штурми на Покровському напрямку.

Ситуація значно напруженіша, ніж у Соледарі 2022 та 2023 років. Про це заявив командир 414 окремого полку ударних безпілотних авіаційних систем ЗСУ "Птахи Мадяра" Роберт Бровді "Мадяр" у Telegram.

"Покровське побоїще. Хробачі піхотні "вагнер"-штурми "Соледар-22/23" нервово курять за кількістю протягом доби та чисельністю. Їх не багато. Їх овер-дох*я", - заявив "Мадяр".

За його словами, росіяни просто "ллються" пішки. Штурми окупантів виглядають неадекватними з точки зору покладеної живої сили відносно досягнення бажаних цілей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні відбулося понад 80 боєзіткнень. Генштаб назвав найгарячіший напрямок

За його словами, Їхня техніка практично не доїжджає до лінії зіткнення, над головами постійно літають нічні дрони з мінами. Щоб зрозуміли трафік логістики окупантів, "Мадяр" розповів, що лише підрозділ FPV-дронів "Кліма-Тeam ПМ" за день відпрацював по 20 рухомих одиницях транспорту ворога, витративши 33 дронів на одному відрізку шляхопроводу.

"За тиждень оператори "Птахів Мадяра" знищили 232 цілі. Статистика за серпень-місяць буде під чотирьохзначну", - зазначив Бровді.

Військовий закликав місцевих не нехтувати евакуацією, навіть якщо люди звикли до гуркоту техніки та вибухів.

"П*дар звіріє, тяжко беручи метри, залиті кровʼю, тому накази знищувати мирняк, за перехопленнями, лунають все частіше", - додав він.

Російські війська перебувають за 11 кілометрів до околиць Покровська Донецької області.

Нині у місті залишається понад 59 тис. жителів, а до повномасштабного вторгнення там мешкало 86 тис. людей. Про це повідомив очільник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк в етері телемарафону.

Ще ближче ворог підійшов до Мирнограда - до нього 5 км, а також до Селидового, де залишилося також кілька кілометрів.

Водночас міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зазначила, що всі, хто не задіяні в обороні населених пунктів, мають евакуюватися до безпечних регіонів, зберегти свої життя та своїх дітей. До того ж, перебування цивільних на лінії зіткнення заважає працювати Силам оборони.

Зараз ви читаєте новину «"Штурми Соледара нервово курять": "Мадяр" про ситуацію на Покровському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі