пʼятниця, 18 травня 2018 08:51

"Станемо на захист України" - як змагаються майбутні десантники

"Станемо на захист України" - як змагаються майбутні десантники
Перспективою для учасників у майбутньому стане служіння у Збройних силах України. Фото: кадр з відео.

У Житомирі понад дві сотні школярів взяли участь у військово-патріотичній грі "Джура – десантник – нащадки козацької слави", повідомляє Військове телебачення.

Захід відбувся у військовому інституті імені Корольова. Діти випробували себе в естафетах та перетягуванні канату. Серед перших переможців – команда Волині.

"Розвиваємо витривалість, своє спортивне вміння. А також робимо це, щоб у будь-який момент стати на захист нашої держави", – розповідає учасниця змагань Оксана Цибань.
Учасники долали смуги перешкод, вчилися азам тактичної підготовки та медицини, виконали стрільби з автомата Калашникова.

Керівниця харківської команди Юлія Горіна розповідає, що попри сучасну любов дітей до ґаджетів, сотні підлітків хочуть взяти участь у таких змаганнях.

"Відібрали найкращих. Весь рік у нас проходять заняття: військова, медична і стрілецька підготовки. Наші діти вже здійснили свої перші стрибки з парашутом. Тому ми відповідаємо назві – "десантна підготовка", - говорить керівниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни криють вогнем: на Донбасі вбили двох мирних жителів

Перспективою для учасників у майбутньому стане служіння у Збройних силах України.

9 військовослужбовців одного з підрозділів Сил спеціальних операцій взяли участь у міжнародних змаганнях спецпризначенців.

Зараз ви читаєте новину «"Станемо на захист України" - як змагаються майбутні десантники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі