вівторок, 13 лютого 2018 12:11

Стало відомо, як Японія допомагатиме у відновленні Донбасу

Стало відомо, як Японія допомагатиме у відновленні Донбасу
Японія надасть Україні 4 млн доларів для відновлення Донбасу. Фото: Depo.Донбас

Через гуманітарні організації Японія надасть Донбасу $4 млн для відновлення інфраструктури по обидва боки лінії розмежування.

Про це повідомив керівник Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський за результатами зустрічі у Краматорську із надзвичайним та повноважним послом Японії в Україні Шигекі Сумі, передає Depo.Донбас.

"Японія надасть чотири мільйони доларів через гуманітарні організації для допомоги та відновлення зруйнованої інфраструктури Донеччини - як на окупованій, так і на контрольованій українським урядом її частини. Крім того, цього року компанія "Вода Донбасу", завдяки фінансовій підтримці Японії, отримає броньований автомобіль, щоб працівники могли безпечніше та ефективніше виконували свою роботу", - йдеться у повідомленні.

За словами Жебрівського, окрім представників Посольства Японії на зустрічі була присутня делегація УВКБ ООН в Україні на чолі з Представником Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні паном Пабло Матеу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія повинна сплатити мільярди за Луганськ і Донецьк - Яценюк

"Спільно обговорили нещодавно ухвалений закон про реінтеграцію окупованих територій, а також окреслили напрямки спільної роботи у цьому році. Зокрема, почув розуміння як з боку Шигекі Сумі, так і Пабло Матеу щодо необхідності підтримувати проекти відновлення пошкодженого житла, а також водо- та газозабезпечення жителів як окупованої, так і підконтрольної українському уряду території Донеччини. Переконаний: разом зможемо зробити більше", - зазначив він.

Мінські угоди рано чи пізно будуть переглянуті. Україні не потрібно робити якісь демарші, виходити чи вимагати їхнього дезавуювання. Так вважає Богдан Яременко, голова правління "Майдану закордонних справ".

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, як Японія допомагатиме у відновленні Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі