вівторок, 27 грудня 2016 13:46

"Штабісти моляться, щоб у нас не було поранених, бо техніка існує на папері" - боєць АТО

"Штабісти моляться, щоб у нас не було поранених, бо техніка існує на папері" - боєць АТО

Одне із завдань Збройних сил України цього року - відновлення справності озброєння та військової техніки. За цей рік сили ремонтно-відновлювальних підрозділів Збройних сил України та підприємств оборонно-промислового комплексу повернули до строю близько 15 тис. одиниць військової техніки. Також Збройні сили України отримали близько 100 тис. одиниць боєприпасів та понад 1300 одиниць нових і модернізованих основних зразків військової техніки. Про це сьогодні поінформувала прес-служба Міністерства оборони України.

"Тільки за минулий тиждень державні підприємства передали Міністерству оборони України 858 одиниць основного озброєння, зокрема, модернізовані бронетранспортери, нові вантажні автомобілі, тепловізійні прилади та снайперські гвинтівки, комплекси криптографічного захисту", - йдеться у повідомленні.

"Маячня. Ну, можливо, ця техніка існує на папері. Не більше. Коротше, коли у нас бої, штабісти моляться своїм богам, щоб у нас не було багато поранених. Бо на папері всі ж машини відремонтовані - гроші вкрадені. А тут неочікуваність - треба вивозити поранених. Чим? Нічим. Волонтерськими машинами, хіба що. Я не здивуюсь, якщо в цей список бойових одиниць внесені й волонтерські машини та інша техніка, яку нам привозять волонтери", - розповідає Gazeta.ua боєць Руслан, який брав участь у боях на Світлодарській дузі. Зараз він з пораненням перебуває в госпіталі.

"Чому не вказано, де саме ця техніка? На заводі, в штабі, на базі чи на передовій? Вони спеціально не кажуть, де і що. Названа цифра говорить про те, що кожна позиція має бути забезпечена нормальною технікою. Принаймні, щоб вивозити поранених чи привозити бойові комплекти. Але навіть таких елементарних речей не мають наші хлопці", - розповідає Gazeta.ua волонтерка Соломія Соломка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чому люди їдуть на передок у розбитих "Жигулях"?" - волонтери показали, як вивозять поранених з боїв

"Мова йде про ОВТ - одиниці військової техніки. Це може бути будь-що, бронетранспортер чи звичайні рації. Щоб реально розуміти що відбувається з технікою, потрібно проводити розслідування по кожній одиниці окремо. Якщо інформація закрита, то розуміти чи передали це на озброєння сухопутних військ чи кудись продали", - прокоментував Gazeta.ua Михайло Самусь, заступник директора в міжнародних питаннях Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння.

Зараз ви читаєте новину «"Штабісти моляться, щоб у нас не було поранених, бо техніка існує на папері" - боєць АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі