неділя, 20 червня 2021 21:32

США заморозили $100 млн військової допомоги для України

США заморозили $100 млн військової допомоги для України
США заморозили додаткові 100 млн доларів для України. Фото: defence-ua.com

США заморозили виділення Україні додаткових $100 млн військової допомоги.

"США надали Україні допомогу в розмірі 275 млн доларів і пообіцяли виділити ще 100 млн доларів, якщо Росія продовжить представляти безпосередню загрозу, нарощуючи війська вздовж кордону з Україною. Враховуючи, що загроза ослабла, США заморозили ці додаткові 100 млн доларів", - заявив радник президента США Джо Байдена з питань нацбезпеки Джейк Салліван, повідомляє The Washington Post.

Салліван запевнив, що якщо Росія зробить агресивні дії знову, то США готові допомогти.

"Думка про те, що ми відмовляємося від будь-якої допомоги у сфері безпеки з боку України, просто нонсенс", – додав радник Байдена з нацбезпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США відреагували на інформацію про затримку військової допомоги для України

18 червня видання Politico з посиланнями на чотири поінформованих джерела заявило про тимчасову зупинку США чергового пакету військової допомоги Україні, куди входить летальна зброя.

Водночас у Байдена чутки спростували.

21 квітня Комітет у закордонних справах Сенату США підтримав законопроект про партнерство з Україною з безпеки. Ним передбачено збільшення обсягів військової допомоги Україні до 300 млн дол., включаючи летальну зброю.

Зараз ви читаєте новину «США заморозили $100 млн військової допомоги для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі