четвер, 14 березня 2019 19:11

США передадуть ВМС України ще два катери

США передадуть ВМС України ще два катери
США має намір передати Україні ще два катери / фото: АП

Головнокомандувач Об'єднаними Збройними силами НАТО в Європі американський генерал Кертіс Скапаротті на слуханнях в Палаті представників Конгресу США заявив про намір передати Україні ще два катери класу Island.

2 таких катери зараз проходять технічне обслуговування у США, а українські екіпажі незабаром відбудуть на навчання, повідомляє Український мілітарний портал.

Їх прибуття до України очікується у липні 2019 року.

"Ми працювали і продовжимо працювати на морському напрямку з їх Військово-морськими силами. У нас з ними хороші стосунки. І зараз є збільшення в фінансуванні, яке ми запросили у Конгресу для передачі Києву морських засобів, перш за все двох кораблів – патрульних катерів класу Island, щоб почати поповнювати їх ВМС. Йдеться і про інші засоби ", – заявив Скапаротті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол у США повідомив гарну оборонну новину для України

Перспективу отримання ще двох катерів підтверджують джерела Українського мілітарного порталу у Військово-Морських Силах ЗС України.

Патрульні катери класу Island – це швидкохідні патрульні катери для Берегової охорони США, призначені для патрулювання та пошуково-рятувальних операцій у прибережних водах. 2014-го їх почали виводити зі складу берегової охорони США у зв'язку з заміною на новітні сторожові катери типу Sentinel.

Списані катери поступово передають союзникам по всьому світу. 2015-го три таких катери були передані ВМС Пакистану, ще два 2016-го надійшли на службу до департаменту берегової охорони прикордонної поліції МВС Грузії.

27 вересня 2018 року Берегова охорона США на військово-морській базі у Балтіморі в присутності Президента України здійснила передачу Україні двох патрульних катерів типу Island .

Зараз ви читаєте новину «США передадуть ВМС України ще два катери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі