вівторок, 07 січня 2020 15:03

Спростували заяву ОБСЄ про порушення української армії

Спростували заяву ОБСЄ про порушення української армії
ЗСУ звинуватили у порушеннях розведення. Фото: Reuters

Україна спростувала інформацію Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про порушення ЗСУ Мінських домовленостей у частині відведення озброєння від ліні розмежування.

"У щоденних звітах від 4 та 6 січня 2020 року командою СММ ОБСЄ продовжує надаватись недостовірна інформація щодо порушень українською стороною Мінських домовленостей стосовно відведення озброєння, а саме - зенітних ракетних комплексів 9К33 "Оса". Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін інформує, що розміщення зазначеної військової техніки не підпадає під дію Мінських угод щодо відведення озброєння. Відповідно до Мінських домовленостей, відведенню підлягають танки, артилерія, РСЗВ, тактичні ракети. Про відведення зенітних ракетних комплексів у домовленостях мова не йдеться", - повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі отримав поранення український військовий

Українська сторона наголосила, що така інформація суперечить принципам нейтральності та неупередженості, якими керуються представники СММ ОБСЄ при наданні чутливої інформації оборонного характеру.

Російські-окупаційні ві йська 6 січня 5 разів порушили режим тиші. Ворог обстрілював українські позиції з заборонених мінських домовленостей мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї, пишуть у прес-центрі ООС в Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Спростували заяву ОБСЄ про порушення української армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі