понеділок, 31 серпня 2020 18:52

Справа Марківа: Аваков заявив про важливі докази

Справа Марківа: Аваков заявив про важливі докази
Поліція виявила важливі докази. Фото: "Главком"

Поліція України отримала докази невинуватості українського нацгвардійця Віталія Марківа.

Докази виявили під час розслідування справи про вбивство італійського журналіста Андреа Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова на Донбасі в травні 2014 року, - заявив глава МВС України Арсен Аваков, передає "Інтерфакс-Україна".

"Хочемо дати сигнал про нашу повну готовність співпрацювати з італійськими правоохоронцями. Закликаємо італійський суд взяти до уваги наші докази", - сказав Аваков у понеділок на брифінгу в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент України та прем'єр Італії обговорили долю нацгвардійця Марківа

Повідомив, що слідство провело низку експертиз і слідчих експериментів, які доводять непричетність Марківа до вбивства Роккеллі.

30 червня 2017 року в Болоньї поліція заарештувала громадянина України Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента у 2014 році на Донбасі. У його затриманні брали участь 15 карабінерів. Віталій - боєць Національної гвардії і заступник командира взводу в батальйоні НГУ ім. генерала Кульчицького. Перший допит відбувся 17 липня. Розгляд судової справи вирішили продовжити у вересні.

Зараз ви читаєте новину «Справа Марківа: Аваков заявив про важливі докази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі