четвер, 10 грудня 2020 11:42

Створять книгу пам'яті воїнів, що полягли на російсько-українській війні

Створять книгу пам'яті воїнів, що полягли на російсько-українській війні
Мінвет створить нову Книгу пам'яті. Фото: Уніан

В Україні створять книгу пам'яті полеглих бійців та добровольців, що загинули захищаючи Україну.

Про це повідомили в "Урядовому порталі".

"До зазначеної Книги пам'яті будуть внесені дані про полеглих добровольців, які загинули внаслідок безпосереднього зіткнення з противником чи померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов'язаних із виконанням бойових завдань у районах та в період проведення АТО/ООС", - пишуть в міністерстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З початку перемир'я на Донбасі загинули четверо військових

Щоб внести ім'я загиблого до Книги пам'яті необхідно надати наступні документи:

- копію свідоцтва про смерть та довідку командира про перебування, загибель та обставини загибелі особи у складі добровольчого формування під час безпосередньої участі в районах АТО та у період її проведення;

- копію довідки органів, які згідно із Законом України "Про боротьбу з тероризмом" визначені суб'єктами, які безпосередньо здійснюють боротьбу з тероризмом, про період безпосереднього виконання особою бойових завдань в районах проведення АТО у взаємодії із суб'єктами, зазначеними в пункті 2 розділу І цього Положення;

- копію витягу з наказу про залучення особи до бойових дій. У разі її відсутності заяву не менше ніж 3 свідків про обставини загибелі у період безпосередньої участі такої особи у виконанні завдань АТО в районах її проведення, підпис на яких має бути засвідчено нотаріально.

- копію рішення суду про встановлення факту загибелі особи під час безпосередньої участі в АТО в районах та в період її проведення.

Упродовж минулої доби, 9 грудня, у районах відповідальності наших бригад зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню.

Також нашими захисниками виявлено факт інженерного обладнання позицій противником у бік українських підрозділів в районі Водяного та Луганського. Біля останнього противник здійснив для цього 3 підриви з використанням зарядів розмінування. Про це повідомили в штабі операції Об'єднаних сил.

Зараз ви читаєте новину «Створять книгу пам'яті воїнів, що полягли на російсько-українській війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі