пʼятниця, 11 листопада 2022 07:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Що буде з контрнаступом ЗСУ взимку: аналітики США зробили оптимістичний прогноз

Що буде з контрнаступом ЗСУ взимку: аналітики США зробили оптимістичний прогноз
Контрнаступ ЗСУ зимою не спиниться – ISW. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові продовжують контрнаступальні операції на низці напрямків.

Наші Збройні сили навряд чи спинять свій контрнаступ через настання зими. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики вважають, що ЗСУ зможуть скористатися перевагами замерзлої місцевості для легшого пересування, ніж це було б можливо у брудні осінні місяці.

"Зимова погода може завдати непропорційно великої шкоди погано оснащеним російським військам в Україні, але добре забезпечені українські війська навряд чи зупинять свої контрнаступи через настання зимової погоди", – йдеться в огляді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лави ЗСУ посилять тисячами підготовлених військових: Резніков розкрив подробиці

Зазначається, що осінній та весняний бруд може уповільнити або зупинити воєнні дії, так само як і несправне або недостатнє обладнання для зимового періоду.

Деяку військову техніку, можливо, доведеться адаптувати до холодної погоди, а нестача обладнання або боєприпасів може сповільнити просування через логістичні труднощі, а не зимову погоду.

"Якщо бойові дії і припиняться цієї зими, то це буде пов'язано з логістичними проблемами і завершенням кількох кампаній з обох сторін", – додали в огляді.

ISW прогнозує, що ЗСУ намагатимуться просунутися якомога далі до прибуття підкріплень окупантів. Росіяни на весну готують 120 тис. призовників для відправки на фронт.

З 1 жовтня на Херсонському напрямку українські військові просунулись углиб на 36,5 км, деокупували 41 населений пункт, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. 10 листопада стало відомо, що ЗСУ звільнили місто Снігурівка на Миколаївщині. Це останній великий населений пункт, що був окупований, на шляху до Херсона.

11 листопада Генштаб ЗСУ підтвердив звільнення 12 населених пунктів на Херсонщині минулої доби: Дудчани, П'ятихатки, Борозенське, Садок, Безводне, Іщенка, Костромка, Краснолюбецьк, Калинівське, Бобровий Кут, Безіменне та Благодатне.

10 листопада прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак анонсував постачання тисячі ракет класу "земля – повітря" і понад 25 тис. зимових комплектів для військових.

Зараз ви читаєте новину «Що буде з контрнаступом ЗСУ взимку: аналітики США зробили оптимістичний прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі