субота, 28 травня 2022 11:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Слов'янська ТЕС зупинила роботу: винні окупанти

Слов'янська ТЕС зупинила роботу: винні окупанти
Донбасенерго прийняла рішення про зупинення роботи Слов'янської ТЕС 27 травня. Фото: facebook.com/ukraineindustrial

27 травня на Донбасі зупинила свою роботу Слов'янська теплоелектростанція.

Упродовж останніх днів Миколаївська міська територіальна громада Донецької області, де розташована ТЕС, постійно перебуває під ракетно-артилерійськими обстрілами з боку росіян, повідомили на сайті Донбасенерго.

"З метою збереження життя та здоров'я персоналу станції, а також у зв'язку з необхідністю евакуації працівників та членів їхніх сімей, Донбасенерго прийняла рішення про зупинення роботи Слов'янської ТЕС 27 травня 2022 року", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захоплена росіянами Каховська ГЕС на межі екологічної катастрофи

Донбасенерго об'єднує дві електростанції: Слов'янську та Старобешівську ТЕС. Остання від 2014 року розташована на непідконтрольній Україні території.

Сумарна встановлена потужність Слов'янської ТЕС становить 880 МВт.

Росіяни зазнали значних втрат на Донбасі. Змушені були відступити в районі Сіверськодонецька, Тошківки та Осколонівки. Попри це ворог не залишає спроб вийти в тил наших військ та порушити логістичне забезпечення Луганщини. Сіверськодонецьк ворог впритул обстрілював декілька разів. Подекуди розпочиналися вуличні бої.

Зараз ви читаєте новину «Слов'янська ТЕС зупинила роботу: винні окупанти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі