субота, 14 січня 2023 07:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація в районі Кремінної та Бахмута: опублікували свіжі карти боїв
4

Збройні сили України на Донбасі наполегливо продовжують наступати на Кремінну Луганської області.

Водночас зміна погоди на півдні завадила ЗСУ завдавати ударів по Кінбурнській косі, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

На Луганщині українські сили відбили атаки окупантів у районі Стельмахівки в 16 км на захід від Сватового та Макіївки, що 22 км на північний захід від Кремінної. ЗСУ зосередили значні сили у цьому районі для наступу на Кремінну, хоча ISW не прогнозує конкретних українських операцій у найближчому майбутньому.

Міністерство оборони РФ заявило, що артилерійські частини завдали поразки українським штурмовим бригадам у районі Григорівки в 11 км на південь від Кремінної та Серебрянки в 11 км на південний захід від міста. Водночас український Генштаб повідомив, що українські сили відбили наступ російських військ у районі Білогорівки в 12 км на південь від Кремінної.

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

Донецький напрямок залишається найгарячішою точкою на фронті. Війська РФ намагаються захопити Соледар і кидають на це усі свої сили. Російські війська продовжили наступ і 13 січня. Українські війська відбили атаки російських військ за 19 км на північ від Соледара, а також за 6 км на південний захід від Соледара в районі Червоної Гори та Підгородного.

Російські війська нібито вели штурми біля Білогорівки, що в 12 км на північний схід від Соледара, та Берестового в 15 км на північний схід від міста. Захопили залізничну станцію в Солі в 5 км на північний захід від Соледара і заблокували населений пункт із трьох сторін. В ISW наразі не можуть перевірити ці твердження росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переможні новини й свавілля окупантів – найголовніше зі зведення ЗСУ

Також 13 січня російські війська продовжили наступальні операції у районі Бахмута. ЗСУ відбили атаки російських військ у районі самого Бахмута та за 16 км на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки, Предтечино та Курдюмівки.

На кадрах із геолокацією, опублікованих 12 січня, видно, що російські війська, ймовірно, трохи просунулися на південь від Озарянівки, що в 16 км на південний захід від Бахмута.

Вчора російські війська також продовжили наступальні дії у районі Авдіївки та Донецька. ЗСУ тим часом відбили атаки російських військ за 27 км на південний захід від Авдіївки в районі Водяного, Невельського, Красногорівки та Мар'їнки.

Південний напрямок також залишається складним. 13 січня війська РФ продовжували підготовку до оборони на півдні. У мережі опублікували фото ділянки російських укріплень у західному Криму між Заозерним та Молочним. Водночас погані погодні умови навколо Кінбурнської коси ускладнили як українську розвідку, так і транзитні російські операції.

Російська Федерація щодня втрачає на війні в Україні 500-600 військових. Якщо говорити про українські втрати, то вони складають лише десяту частину цього, заявив 13 січня очільник Міністерства оборони Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація в районі Кремінної та Бахмута: опублікували свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі