субота, 20 серпня 2022 10:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація на фронті у найближчі місяці: британська розвідка пояснила, хто перехопить ініціативу

Ситуація на фронті у найближчі місяці: британська розвідка пояснила, хто перехопить ініціативу
Ініціатива перейде до тієї сторони, яка зможе створити наступальне угруповання – британська розвідка. Фото: Генштаб ЗСУ

У найближчі місяці ініціатива на фронті перейде до тієї сторони, яка зможе створити надійну та цілеспрямовану силу для наступальних операцій.

Водночас загальна ситуація на фронті в останні тижні практично не змінюється. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії в Twitter 20 серпня з посиланням на свої розвіддані.

Зазначається, минулого тижня відбулися лише мінімальні зміни у територіальному контролі вздовж лінії фронту.

"Малоймовірно, що ситуація суттєво зміниться наступного тижня. Російські сили на цей момент, ймовірно, готові лише до обмежених локальних атак, рідко за участю більше ніж рот військ. Однак у найближчі місяці ініціатива перейде до тієї сторони, яка зможе створити надійну та цілеспрямовану силу для наступальних операцій", – йдеться в огляді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна похитнула впевненість РФ у захищеності Криму – аналітики ISW

За даними аналітиків, на Донбасі після невеликих наступів з початку серпня російські війська підійшли до околиць Бахмута, але ще не прорвалися до населеного пункту. Росія не робила серйозних зусиль для просування на Запорізькому чи Харківському напрямках.

На південному заході українські та російські війська не просунулися на херсонській лінії фронту. Однак дедалі частіші вибухи в тилу російських військ, ймовірно, створюють навантаження на російську логістику та авіабази на півдні, вважають союзники.

Аналітик американського Інституту вивчення війни Джордж Баррос заявив, що вибухи в "російському" тилу – це контрнаступ Збройних сил України. Україна застосовує ту саму тактику, що й при звільненні острова Зміїний в Одеській області.

Баррос нагадав, що на Зміїний не відправляли десант, щоб фізично зачистити острів. Замість цього низкою послідовних ударів наші захисники просто змусили росіян піти з острова.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на фронті у найближчі місяці: британська розвідка пояснила, хто перехопить ініціативу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі