вівторок, 08 листопада 2022 09:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація критична: в ISW проаналізували провал росіян під Вугледаром

Ситуація критична: в ISW проаналізували провал росіян під Вугледаром
Ситуація для росіян у Павлівці, ймовірно, жахлива. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Донбасі становище російських військ у Павлівці на Вугледарському напрямку є критичним.

На це вказує нещодавня критика міноборони Російської Федерації так званими російськими воєнкорами, які публічно звинуватили відомство у провалі на фронті, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни ISW.

"Подібна ситуація виникала з втратами росіян під час форсування Сіверського Донця у травні. Імовірно, нинішня ситуація в Павлівці досить жахлива. Публічна відповідь міноборони РФ на обурення "блогерів" вказує на те, що деякі пропагандисти мають значні важелі впливу на відомство в інформаційному просторі. Водночас там обійшлися сухим коментарем з приводу втрат РФ на Вугледарському напрямку", – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа під Вугледаром. Росіяни в шоці від втрат

Напередодні низка так званих воєнних блогерів у РФ опублікували лист 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту, де військові скаржилися на своє командування, яке кинуло їх у безперспективний наступ у Павлівці. Росіяни втратили за чотири дні майже 300 осіб убитими, пораненими і зниклими безвісти.

7 листопада міноборони РФ виступило з рідкісною заявою у відповідь на великий протест "блогерів" із приводу повідомлень про великі втрати під Павлівкою Донецької області та погане командування у складі 155-ї бригади. Росіяни заявили, що втрати бригади становили менше 1% убитими і менш як 7% пораненими за останні 10 днів.

На Донецькому напрямку сили РФ продовжують наступ, зокрема на заході Донецької області. 6–7 листопада українські сили відбили атаки російських військових у районі Павлівки та Новомихайлівки на Донеччині.

Війська РФ повинні відвести поранених у районі Павлівки, але не мають свіжих сил для їхньої заміни. Ворожі "воєнкори" стверджують, що непогода та болото на Вугледарському напрямку ускладнюють налагодження тилового забезпечення і просування російських військ через поля.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація критична: в ISW проаналізували провал росіян під Вугледаром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі