середа, 25 листопада 2020 17:31

Силового звільнення Донбасу не буде - Хомчак

Силового звільнення Донбасу не буде - Хомчак
Силове звільненння Донбасу приведе до втрат Фото: LIGA.net

Силового звільнення Донбасу не буде.

ЗСУ не розглядають цей варіант, через можливість великих жертв серед мирного населення та військових ЗСУ, про це заявив головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак під час зустрічі з журналістами, повідомляє видання НВ.

"Ви знаєте, що таке Донбас. Коли один населений пункт одразу переходить в інший. Якщо почати там активні бойові дії, то буде багато жертв серед цивільного населення. Жодна цивілізована країна нас не підтримає", - пояснив військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На КПВВ з окупованими територіями влаштують безкоштовні центри тестування

Росія володіє серйознішим військовим ресурсом.

"Вона має сьогодні більше ресурсів. Тому ми зможемо взяти, захопити раптово, завдати ударів і утримати цю територію, але для цього потрібно, щоб склалися умови", - сказав Хомчак.

Загинув український боєць, якого підстрелив російський снайпер. Військовий служив в 72-й ОМБр ім. чорних Запорожців, про це повідомляє пресцентр ООС. Український воїн отримав важке поранення. Йому надали першу медичну допомогу та відправили в госпіталь.

Зараз ви читаєте новину «Силового звільнення Донбасу не буде - Хомчак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі