субота, 29 вересня 2018 16:49

Силового звільнення Донбасу не буде - Порошенко

Силового звільнення Донбасу не буде - Порошенко
Порошенко виключив варіант силового звільнення Донбасу. Фото: Vesti

Президент України Петро Порошенко заявив, що силового звільнення Донбасу не буде.

Президент навів дані опитування громадської думки щодо оптимальної стратегії повернення окупованих територій. Більшість людей виступає за дипломатичне повернення Донбасу, передає прес-служба Порошенка.

"Лише 5% висловлюються за військовий наступ і повернення силою. І думаю, що жоден український політик, в тому числі звичайно і я, ніколи не прийме рішення перетворити Донецьк на Грозний часів першої і другої чеченської війни. Путінський сценарій нам не потрібен. Україна не Росія", — сказав президент на відкритті економічного форуму в Харкові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не буде повертати Росії борг Януковича - Порошенко

Крім того, Порошенко проти ізоляції окупованих територій, він нагадав про негативні приклади Придністров'я та Абхазії.

"Як президент та Верховний головнокомандувач точно поділяю позицію більшості громадян — 60%, на Харківщині таких більше 72%, які висловлюються за політико-дипломатичне врегулювання (конфлікту на Донбасі — ред.)", — зазначив Порошенко.

Україна на військово-морській базі у Балтіморі отримала 2 катери типу Island від Берегової охорони США. На церемонії передачі суден був присутній президент України Петро Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Силового звільнення Донбасу не буде - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі