четвер, 25 липня 2024 17:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Сили оборони вийшли з оточення біля Прогресу - DeepState

Вночі бійцям 31-ї окремої механізованої бригади вдалося вирватися з оточення російських окупантів північніше села Прогрес на Донеччині.

В середу 24 липня північніше Прогресу був вкрай динамічний та напружений день. Про це повідомив військово-аналітичний ресурс DeepState.

"Близько 14:00, як і прогнозувалося, ряд спостережних пунктів 1-го та 3-го батальйонів потрапив у повне оточення. Командир бригади так і не віддав наказу на прорив, тому особовий склад, який перебував в тому районі поставив того перед фактом, що хлопці будуть прориватися з боєм", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командувач НГУ припустив, коли Росія стане в оборону

За інформацією DeepState, з допомогою злагоджених дій артилерії, аеророзвідки та суміжних сил, а також під управлінням офіцерів на місцях хлопці з 1-го та 3-го батальйонів змогли вирватися з оточення "у повному складі.

"Це була дуже нервова та важка операція. Затримка хоча б на пару годин могла призвести до другого кільця оточення. Не треба пояснювати, скільки інформаційних приводів отримала б кацапська пропаганда", - йдеться у повідомленні.

У DeepState наголосили, що найголовніше - бійці живі і продовжують далі стримувати ворога. 31 і 47 ОМБр залишаються на тій ділянці головними стовпами оборони.

"Звісно, не без допомоги прикомандированих підрозділів, яких доволі багато", - додали аналітики.

Автор: DeepState
  Сили оборони вийшли з оточення біля Прогресу
Сили оборони вийшли з оточення біля Прогресу

20 липня, за даними DeepState, ворог окупував село Прогрес Покровського району Донецької області.

Окупанти намагалися оточити частину угрупувань ЗСУ під цим населеним пунктом.

Водночас бригадне керівництво не давало наказу про відхід.

Зараз ви читаєте новину «Сили оборони вийшли з оточення біля Прогресу - DeepState». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі