пʼятниця, 03 серпня 2018 13:54

СБУ здійснила облаву на інтернет-провокаторів по всій країні

СБУ здійснила облаву на інтернет-провокаторів по всій країні
Антиукраїнські модератори викладали публікації на підтримку бойовиків на Донбасі

Служба безпеки України за липень припинила діяльність 11 адміністраторів у соцмережах, які розміщували в інтернеті антиукраїнські матеріали за вказівкою кураторів із російських спецслужб. Модератори викладали публікації на підтримку бойовиків на Донбасі та закликали змінити кордони України.

Про це повідомили в прес-центрі СБУ, пише ТСН.

Провокаторів виявли в 5 областях країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Про непотрібну війну говорять провокатори"

"Оперативники спецслужби задокументували протиправну діяльність 6 жителів Одеси, 2 – Київщини, жителя Бахмута на Донеччині й жителів Чернівецької та Івано-Франківської областей. Вони були адміністраторами антиукраїнських спільнот у російських соціальних мережах "Вконтакте" та "Одноклассники", - йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, модератори за вказівкою з Росії розміщували в соцмережах матеріали на підтримку терористичних організацій Л/ДНР. Закликали змінити кордони України, за що отримували гроші від російських кураторів.

Під час санкціонованих слідчих дій працівники СБУ виявили комп'ютерну техніку та мобільні пристрої із доказами розміщення антиукраїнських матеріалів та отримання вказівок з Росії.

Наразі дії зловмисників кваліфіковані за ознаками вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та створення терористичної групи чи терористичної організації.

Тривають слідчі дії.

Група американських сенаторів розробила новий пакет санкцій проти Росії. Законопроект "Про захист американської безпеки від агресії Кремля" представили 3 демократів і 3 республіканців, у тому числі сенатор Джон Маккейн.

Зараз ви читаєте новину «СБУ здійснила облаву на інтернет-провокаторів по всій країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі