четвер, 01 грудня 2022 10:14

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ затримала зрадницю-колаборантку: що вона накоїла
3

У Лимані на Донбасі затримали колаборантку, яка пропонувала "сухпайки" з Росії в обмін на підтримання окупаційної влади.

Ворожу поплічницю викрили внаслідок стабілізаційних заходів у звільнених районах Донецької області, повідомила 1 грудня Служба безпеки України. Під час захоплення Лиману вона добровільно пішла на співпрацю з ворогом і приєдналася до лав місцевої окупаційної адміністрації.

"Там її призначили "головою мікрорайону" Північний, де колаборантка сприяла поширенню кремлівського режиму й здавала агресору учасників руху опору. Крім цього, допомагала загарбникам організовувати незаконний референдум щодо "приєднання" регіону до країни-агресорки. Для підтримки "нової влади" й збирання потрібної кількості "голосів" вона пропонувала "гумдопомогу" з РФ у вигляді продуктового набору з пропагандистськими листівками", – звітує СБУ.

Поплічницею ворога виявилася місцева жителька, яка після захоплення міста сама вийшла на загарбників і запропонувала їм свою допомогу у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Спакували" коригувальника РФ, який наводив ракети на Запоріжжя

СБУ затримала в Лимані колаборантку
Фото: ssu.gov.ua
СБУ затримала в Лимані колаборантку
Лиман після окупації

"Щоб підтвердити свою прихильність, вона передала окупантам списки українських патріотів, які потенційно могли чинити спротив агресору. У разі незгоди підтримати фейковий плебісцит погрожувала скаргою до окупаційних органів і репресіями. Після звільнення Лиману колаборантка намагалася переховуватись і тим самим уникнути правосуддя", – ідеться в повідомленні.

Зловмисницю затримали й повідомили про підозру. Їй обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зрадниці загрожує покарання до 10 років ув'язнення.

У Миколаєві викрили держзрадників, які знімали пропагандистські ролики та збирали розвіддані. Російські агенти позиціювали себе, як проросійське "підпілля".

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала зрадницю-колаборантку: що вона накоїла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі