четвер, 02 травня 2019 14:25

Розповіли про власника шахти у ЛНР, де загинули 17 гірників

Розповіли про власника шахти у ЛНР, де загинули 17 гірників
Копанка "Схід-Карбон" була закрита з 2014 року / фото: vchaspik.ua

Одним із співвласників міні-шахти "Схід-Карбон", на якій 25 квітня загинули 17 гірняків, виявився головний лікар Луганської клінічної лікарні Олег Вольман.

У лютому 2017-го Вольман погорів на крадіжці в особливо великих розмірах ліків із гуманітарної допомоги, пише у Facebook журналіст Денис Казанський.

"Тоді так звана прокуратура ЛНР виявила в підвалах лікарні замуровані сховища, наповнені краденими медикаментами.

"Сюжет про це показували по всіх луганських телеканалах, і сьогодні це відео також доступне в мережі. Вольмана тоді затримали, але він вдав, що має інсульт, щоб не потрапити до СІЗО. Проте уже в грудні 2017-го, одразу після перевороту в угрупованні ЛНР і поваленні її лідера Ігора Плотницького, Олег Вольман повернувся на посаду головлікаря Луганської клінічної лікарні. Жодних пояснень щодо цього у ЗМІ, підконтрольних ЛНР, не з'явилося. Жодних питань щодо виявлення сховищ із награбованими ліками Вольману більше не ставили", - пише Казанський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові подробиці вибуху у шахті: підняли тіла загиблих

Отримані з продажу цих ліків гроші він, імовірно, й інвестував у сумнозвісну шахту, яка з 2014-го не працювала.

"Ось така еліта у "молодої республіки". Нажився на війні, вкрав гуманітарні медикаменти, відкрив копанку з безправною робочою силою, загубив 17 життів. І ніхто нічого не зможе вдіяти. Жодної кари за смерть шахтарів Вольман, звісно, не отримає. Незважаючи на те, що люди працювали у диких умовах, без дотримання техніки безпеки і датчиків метану, за трагедію ніхто не буде відповідальним. Як завжди буває у таких випадках, перекинуть всю провину на загиблих і розкажуть, що хтось курив у забої", - додав Казанський.

Під час вибуху 25 квітня на шахті "Східкарбон" в окупованому бойовиками селищі Юр'ївка на Луганщині загинули 17 шахтарів.

На шахті прогриміло не менше 5 вибухів. Щоб розуміти потужність: із шахти викинуло вагонетку, яка пролетіла 200 м, як снаряд із гармати.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про власника шахти у ЛНР, де загинули 17 гірників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі