вівторок, 15 жовтня 2019 14:11

Розповіли, куди найчастіше їздять жителі ОРДЛО

Розповіли, куди найчастіше їздять жителі ОРДЛО
Через російську агресію жителі ОРДЛО вимушені долати важкий шлях до України для того, аби отримати пенсію. Фото:РБК

Найчастіше жителі окупованого Донбасу їздять на підконтрольну українському уряду територію по гроші та у гості.

Про це йдеться у черговому звіті, підготовленому Міжнародною організацією з міграції повідомляють Донецькі новини.

За даними опитування 48% переселенців, які повернулися на окупований Донбас, і 40% жителів окупованих територій раз на місяць або частіше перетинають лінію розмежування.

"Головними причинами поточного візиту на підконтрольну Україні територію як для ВПО, які повернулися на непідконтрольну Україні територію, так і для інших жителів непідконтрольної Україні території було відвідування друзів і сім'ї (55% і 46% відповідно), а також отримання виплат і зняття готівки ( 30% і 36% відповідно)", - йдеться в звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Донецьку прогриміли два вибухи. Серед потерпілих – дитина

У ІІ кварталі 2019-го 34% і 40% вказали своєю метою отримання банківських послуг, 15% і 15% - їхали за ліками, 9% та 14% - по продукти харчування.

"При цьому 27% жителів непідконтрольного українській владі Донбасу повідомили, що не перетинали лінію розмежування протягом останніх трьох місяців, щоб отримати послуги або купити товари", - йдеться у дослідженні.

У Москві заарештували ватажка бойовиків ДНР Дениса Пушиліна. Про це повідомив перший генпрокурор України Віктор Шишкін.

Він припустив, що арешт може бути пов'язаний із тим, що терористична організація завдала Росії економічний збиток. Йдеться про борг Газпрому $1 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, куди найчастіше їздять жителі ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі