субота, 25 червня 2022 08:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни намагалися блокувати Лисичанськ – Гайдай про ситуацію на Луганщині
8

Ворог атакує Лисичанськ із півдня
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Ворог атакує Лисичанськ із півдня
Ворог атакує Лисичанськ із півдня
Ворог атакує Лисичанськ із півдня
Ворог атакує Лисичанськ із півдня

24 червня на Луганщині росіяни атакували промзону Сіверськодонецька, намагалися зайти у Лисичанськ з півдня та блокувати місто.

По Лисичанську завдали авіаудару, повідомив вранці 25 червня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Сіверськодонецьк потерпав від артилерії. Зокрема, села Синецький та Павлоград, а також територія об'єднаннь "Азот" та "Склопластика". Обстріляні Вовчоярівка, Білогорівка та Лоскутівка. У районах Метьолкіного, Сиротиного та Воронового російська армія проводить штурмові дії аби витиснути підрозділи українських військових із зазначених районів", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни бомблять з літака і штурмують на деяких напрямках – Генштаб про ситуацію на Донбасі

Учора в Лисичанську знайшли тіло чоловіка без ознак життя, який потрапив під ворожий обстріл.

"У лікарні Дніпра рятують життя двох дітей із Малорязанцевого. Усіх трьох членів родини медики госпіталізували до Дніпропетровської дитячої обласної лікарні. Поранення вони отримали у четвер. Серед них – діти 2012-го та 2016-го років народження. Їм надається висококваліфікована допомога", – додав Гайдай.

Збройні сили України вийшли з Сіверськодонецька на Луганщині. Запеклі бої за місто тривали понад місяць. Вихід українських військ з Сіверськодонецька 24 червня підтвердив голова Луганської обласної військової адміністрації Гайдай.

Є певні причини й передумови для виходу з Сіверськодонецька. Лисичанськ кращий для оборони, вважає радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов.

У Луганській області російська армія зайшла в Гірську громаду Сіверськодонецького району й окупувала її. На околицях тривають незначні бої.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни намагалися блокувати Лисичанськ – Гайдай про ситуацію на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі