середа, 28 лютого 2018 17:34

Росія поскаржилася на Україну в Європейський Союз

  На думку Ради федерації, Україна стала жертвою «гібридної» агресії, однак «зовсім не з боку Росії». Фото: REUTERS
На думку Ради федерації, Україна стала жертвою «гібридної» агресії, однак «зовсім не з боку Росії». Фото: REUTERS

Рада Федерації Російської Федерації чекає засудження Європою закону України про реінтеграцію Донбасу, в якому Росія визначена як країна-агресор. Відповідну заяву прийняла верхня палата російського парламенту 28 лютого 2018 року.

"Рада Федерації пропонує парламентам держав - членів Організації з безпеки і співробітництва в Європі та міжнародних парламентських організацій Європи - Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співпраці в Європі, Парламентської асамблеї Ради Європи та Європейського парламенту - дати однозначну оцінку закону України "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" як такому, що підриває Мінські угоди, вимагати від Києва їх неухильного дотримання, а також припинення проведення політики, яка загрожує європейській безпеці та стабільності", - йдеться в документі, передає УНІАН.

На думку Ради Федерації, Україна стала жертвою "гібридної" агресії, але "зовсім не з боку Росії".

Російські сенатори переконані, що Росія "була ключовим політичним та економічним партнером України, взаємодія з яким зміцнювала її промисловий, сільськогосподарський та енергетичний потенціал".

У заяві вказується, що "країна стрімко перетворюється в антидемократичну державу, в якому русофобію намагаються піднести до рангу національної ідеології і закріпити законодавчо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін погодився на миротворців в Донбасі

В українському Генштабі розглядають кілька сценаріїв звільнення окупованої території Донбасу. Один з них – силовий, але він не є пріоритетним. Про це сказав нардеп, координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук.

Зараз ви читаєте новину «Росія поскаржилася на Україну в Європейський Союз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі