субота, 03 квітня 2021 02:06

Росії мир на Донбасі не потрібен - Кравчук

Росії мир на Донбасі не потрібен - Кравчук
Росія не готова до припинення вогню.

Російська Федерація не готова припинити вогонь і встановити мир на сході України.

"Ні Росія, ні її сателіти (ОРДЛО - ред.) не готові до того, щоб припинити вогонь, і не готові до миру на Донбасі. Їм мир на Донбасі не потрібен", - сказав глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера",

Він нагадав, що на минулому засіданні Тристоронньої контактної групи запропонував звернутися від імені ТКГ "до сторін припинити вогонь, поновити тишу і відновити роботу, яка була розпочати в липні 2020 року".

Цю пропозицію підтримали спецпредставник голови ОБСЄ Гайді Ґрау та координатор підгрупи з безпеки керівник СММ ОБСЄ Халіт Чевік, проте Росія відмовилася підтримувати таке звернення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук вимагатиме "пасхального перемир'я" на Донбасі

Кравчук вважає, що Росія "зовсім не готова, щоб сприймати Україну, як незалежну державу, вона хоче мати її під собою і знищити її як державу".

Водночас він закликав не драматизувати ситуацію, що війна на порозі, але наголосив на важливості зміцнювати оборону та єдність суспільства.

31 березня російська делегація у Тристоронній контактній групі не підтримала пропозицію глави української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука забезпечити з 00.00 1 квітня дотримання повного та всеосяжного збереження режиму припинення вогню.

Зараз ви читаєте новину «Росії мир на Донбасі не потрібен - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі