пʼятниця, 19 лютого 2021 18:15

Росіяни замінили своїх найманців на Луганщині

Росіяни замінили своїх найманців на Луганщині
Росіяни завезли на Донбас своїх солдатів. Фото: росзмі

На окупованій Луганщині відбулася ротація російських військ.

15-17 лютого в Луганськ завезли живу силу противника, яку розмістили на двох базах, розповідає Gazeta.ua співголова ГО "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

За адресою пров Краснодонський - місце базування окремого батальону матеріально-технічного забезпечення 2-го армійського корпусу ДНР. 2-га база за адресою - Оборонна 101-а.

На момент вивантажування живої сили росіяни заглушили мобільний зв'язок та інтернет, аби уникнути витоку інформації.

Причину вимкнення мобільного зв'язку виправдали відключенням електроенергії. Аналогічна ситуація відбулася також і минулої ротації, яку підтвердили спостерігачі ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції проти РФ за окупацію українських територій залишаться в силі - Адміністрація США

Росіян повезли на полігон в селищі Бугаївка, Перевальський район, що біля Алчевська. Там зосереджена важка бронетехніка, зокрема танки Т-72, Т-64, ракетні комплекси та новітня російська РЛС Каста -2Е1.

"В окупований Первомайськ, на склад за адресою вулиця Воровська 22, на базу ШПУ, з якої росіяни не раз обстрілювали наші позиції. Це означає, що росіяни почнуть ескалацію на стаханівсько-первомайському напрямку, який є лінією розведення. Туди активно звозять боєкомплект", - каже Снєгирьов.

Окрім цього, на Стаханівському напрямку активно працює російський РЕБ, щоб замаскувати стягування російських військ до лінії розмежування.

Інформація про мобілізацію місцевих жителів не є правдивою і розповсюджується задля політичного тиску на українську владу.

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук планом "Б" назвав визнання того, що на Донбасі йде війна.

"Про цей план "Б" я вже чую не один місяць і навіть рік. Думаю, що основою має бути одне - визнання всіма без винятку, що ми воююча країна, у нас іде війна, ми даємо відсіч агресору, і будь-які питання ми розглядаємо крізь призму війни. Це і буде план "Б", - сказав він в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1+1".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни замінили своїх найманців на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі