четвер, 23 березня 2023 08:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни створили десятки "військкоматів" на окупованій Донеччині

Росіяни створили десятки "військкоматів" на окупованій Донеччині
Мобілізація на захоплених землях в будь-якій формі є порушенням Женевської конвенції. Фото: pixabay.com

Російські окупанти створили 23 "військкомати" для нової хвилі так званої мобілізації на тимчасово захоплених територіях Донецької області.

Ще 18 лютого Денис Пушилін, який вважає себе керівником так званої ДНР, видав "указ" щодо взяття на облік юнаків 2006 року народження, повідомили в Центрі національного спротиву.

"Саме ці юнаки, які мають пройти медкомісію до кінця березня, стануть основою для майбутньої мобілізації до лав ворожої армії. На окупованій частині регіону вже майже немає вільних осіб для призову", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал назвав кількість мобілізованих у РФ

Мобілізація на захоплених землях в будь-якій формі є порушенням Женевської конвенції, тож фактично цей наказ є доказом чергового воєнного злочину окупантів

"Саме Пушилін своїм підписом поставив себе відповідальним за злочин, а отже в майбутньому понесе відповідальність", – наголосили в ЦНС.

Міністерство оборони Російської Федерації з 1 квітня розпочне новий набір контрактників до російської армії. У планах Кремля – поповнити військо 400 тис. новобранців. Відомство вже розіслало в регіони документи із зазначенням кількості людей, з якими мають підписати контракти.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни створили десятки "військкоматів" на окупованій Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі