субота, 31 грудня 2022 08:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни щодня поповнюють "ліжковий фонд" Луганщини – Гайдай

Росіяни щодня поповнюють "ліжковий фонд" Луганщини – Гайдай
Росіянам важко утримувати позиції на Луганщині. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На кордоні між окупованою Луганщиною та Росією залишаються працювати митники разом із ФСБ.

А у так званій ЛНР діятиме закон Російської Федерації, що визнає українські судові акти щодо стягнення боргів, заявив 31 грудня очільник військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай.

"Згідно із прийнятим в РФ законодавством, примусовому виконанню у так званій ЛНР підлягатимуть ухвалені до 30 вересня поточного року судові акти України, якщо і боржник, і стягувач проживають на території Росії чи на окупованих територіях, або ж мешкає лише стягувач, а майно боржника там розташоване", – ідеться в повідомленні.

Також примусовому виконанню підлягатимуть, зокрема, судові акти України про стягнення аліментів.

"Жителі окупованих регіонів неодноразово звертали увагу на великі черги на кордоні з РФ, незважаючи на те, що митний контроль скасували вже декілька місяців тому. Мовляв, закони у так званій ЛНР діють лише на користь Москви, а не луганчан", – написав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деокупація Луганщини – Гайдай повідомив гарні новини з передової

Як виявилося, згідно з офіційною заявою митних органів РФ, вони не здійснюють митного та інших видів контролю на кордонах територій невизнаних ЛНР, ДНР, Запорізької та Херсонської областей, суміжних із територіями інших суб'єктів Росії.

Однак задля забезпечення безпеки – сприяють співробітникам прикордонного управління ФСБ РФ у перевірці майна громадян та транспортних засобів. Крім того, митні органи не уповноважені на розгляд питань, пов'язаних із тривалістю проходження адміністративних кордонів між територіями. Митний контроль скасували, а контроль ФСБ залишився.

"Росіянам важко утримувати позиції на Луганщині. Щодня їхні поранені вояки поповнюють ліжковий фонд регіону. Так, станом на 29 грудня лікарня в Біловодську переповнена пораненими російськими військовослужбовцями", – додав очільник ЛОВА.

За минулу добу на Донбасі українські воїни відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка, Невське, Червонопопівка і Білогорівка Луганської області, а також Соледар, Білогорівка, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Нью-Йорк, Красногорівка, Кам'янка, Авдіївка і Мар'їнка Донецької області. Противник продовжує зазнавати втрат.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни щодня поповнюють "ліжковий фонд" Луганщини – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі