субота, 17 грудня 2022 16:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни проривали напрямок, що відкриває дорогу до Дніпра та Запоріжжя

Росіяни проривали напрямок, що відкриває дорогу до Дніпра та Запоріжжя
Українські військові зустріли ворога вогнем та завдали йому втрат.  Фото: ілюстративне, facebook.com/GeneralStaff.ua

Бійці Національної гвардії та Збройних сил України зупинили спробу прориву російських окупантів у районі селища Велика Новосілка Донецької області.

Росіяни зазнали втрат у живій силі та техніці. Про це повідомила пресслужба Нацгвардії у Facebook 17 грудня.

Захисники з спецпідрозділу Нацгвардії "Омега" під час розвідки помітили, що росіяни готуються розпочати штурм. Зокрема, в напрямку, який тримають українські сили оборони, рухалася техніка та загарбники.

Як зазначається, координати ворога передали ЗСУ, які спільно з нацгвардійцями відкрили вогонь по ворогові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжя через Маріуполь тягнуться військові колони РФ: відео

При цьому на іншому напрямку, де окупанти хотіли зробити прорив, спецпризначенці знищили танк, БМП та кілька десятків окупантів.

За словами захисників, росіяни намагаються здійснювати свої штурми під прикриттям важкої артилерії, що дуже ускладнює ситуацію.

"Не допустити прориву ворога на цьому напрямку – першочергове завдання нацгвардійців та інших підрозділів Сил оборони, адже це унеможливить їхній подальший наступ у напрямку Запоріжжя та Дніпра", – додали в Нацгвардії.

Російська армія першочергово планує окупувати Луганську та Донецьку області. Після чого загарбники можуть націлитися на захоплення всієї Запорізької області. Про це заявив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

За даними ЗМІ, у Криму росіяни шукають робітників для риття окопів у захопленому Мелітополі на Запоріжжі. У місті й районі охочих піти на таку "роботу" немає.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни проривали напрямок, що відкриває дорогу до Дніпра та Запоріжжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі