четвер, 26 жовтня 2023 12:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни перегруповуються під Авдіївкою

Росіяни перегруповуються під Авдіївкою
На Таврійському напрямку противник загалом завдав за добу 16 авіаударів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У зв'язку зі значними втратами підрозділи російської армії на фронті на Донбасі перегруповуються на Авдіївському напрямку.

Водночас окупанти не полишають спроб оточити Авдіївку, заявив 26 жовтня речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua. Ворог кидає туди все більше бронетехніки з півдня від міста.

"РФ не полишає спроб оточити Авдіївку, активно застосовує авіацію. Також не полишає спроб кидати з півдня від міста механізовані колони з великою кількістю бронетехніки. Ворог зазнав відчутних втрат", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ наступають на двох напрямках: свіжі карти боїв

На Таврійському напрямку противник загалом завдав за добу 16 авіаударів. Більшість із них припали на Донеччину. Ворог використовував зокрема гелікоптери та літаки Су-25. Були зафіксовані скидання керованих авіабомб. За словами речника Сил оборони Таврійського напрямку, вночі авіація росіян через погодні умови працює не так активно.

"Наші воїни стійко тримають оборону в районах Авдіївки, Степового, Тоненького. На цьому напрямку ЗСУ відбили 15 атак агресора", - наголосив Штупун.

За даними українських джерел, під Авдіївкою з 10 по 20 жовтня знищено понад 109 одиниць російської техніки. Супутникові знімки, що свідчать про втрати загарбників опублікував український офіцер запасу.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни перегруповуються під Авдіївкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі