вівторок, 14 березня 2023 07:28

Росіяни йдуть в наступ на декількох напрямках й б'ють по цивільних – Генштаб

Росіяни йдуть в наступ на декількох напрямках й б'ють по цивільних – Генштаб
Минулої доби противник завдав п'ять ракетних ударів по Україні. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На ранок 14 березня, попри "значні втрати", окупанти продовжують наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках.

Минулої доби, 13 березня, Сил оборони відбили там понад 100 атак, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні.

Минулої доби противник завдав п'ять ракетних ударів, зокрема і по об'єктах цивільної інфраструктури Сумської та Донецької областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відповіли вогнем на обстріли російських окупантів

"Є загиблі та поранені мирні громадяни", – повідомило командування.

Також ворог завдав 35 авіаційних ударів та здійснив 76 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

"Російська Федерація використовує тактику терору. Невибірково обстрілює населені пункти, тим самим грубо порушує норми Міжнародного гуманітарного права. Високим залишається рівень ракетної загрози по всій території України", – наголосили в Генштабі.

13 березня у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський повідомив, що сході Україні відбуваються жорсткі бої. У Білогорівці і Мар'їнці, Авдіївці і Бахмуті, Вугледарі і Камʼянці вирішується, яким буде наше майбутнє, сказав президент. Голова держави традиційно подякував кожному і кожній, хто у бою.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни йдуть в наступ на декількох напрямках й б'ють по цивільних – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі