середа, 09 серпня 2023 12:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни готують прорив на Куп'янському напрямку – Сирський

Росіяни готують прорив на Куп'янському напрямку – Сирський
Росіяни створили кулак для прориву на Куп'янському напрямку. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти обрали Куп'янський напрямок головним для свого наступу. Створили там наступальне угруповання у складі восьми штурмових загонів "Шторм -Z".

Деякі позиції по декілька разів переходять "з рук в руки", заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, передає "Українська правда".

"Мета противника – прорвати оборону наших військ і вийти безпосередньо до Куп'янська. Бойові дії там зараз відрізняються надзвичайною інтенсивністю. Окремі позиції за ці дні декілька разів переходили із рук в руки", – сказав він.

Одночасно ворог наступом із району Новоселівське здійснював спробу розсікти угрупування захисників ударом у фланг та оточити частину підрозділів бригади, яка тримає там оборону, але безуспішно.

"Наші бійці мужньо тримають оборону, відбиваючи всі спроби противника просунутися вперед", – додав командувач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ звільнили територій, як два Ізраїля

8 серпня Сирський приїжджав в район бойових дій на Куп'янський напрямок, де попрацював з командирами для прийняття оперативних рішень. Він зазначив, що побувавши на цьому напрямку оборони разом із командирами обговорив можливі подальші дії росіян та варіанти дій захисників:

"Були прийняті всі необхідні рішення для гарантованого стримування противника та створення умов для подальшого його розгрому. Йдеться про додаткове посилення військових частин всіма необхідними силами і засобами та боєприпасами".

Збройні сили України продовжують контрнаступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Росіяни зазнають потужних атак із бронетехнікою ЗСУ та підтримкою танків поблизу Роботиного. Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається складною, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

Росіяни безуспішно атакували біля Синьківки та на північ від Іванівки. Численні російські джерела, включно із Міністерством оборони РФ, стверджують, що російські війська нібито зайняли позиції на південь від Вільшани та Первомайського.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни готують прорив на Куп'янському напрямку – Сирський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі