пʼятниця, 10 березня 2023 09:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія зосередилася на задачі, яку місяцями провалює – Маляр

Росія зосередилася на задачі, яку місяцями провалює – Маляр
Представниця Міноборони Ганна Маляр назвала першочергову задачу окупантів на фронті. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія не змінила стратегічної мети у війні проти України.

Ворог прагне окупувати схід та повністю знищити Україну як державу. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Telegram 10 березня.

"Стратегічні цілі РФ у війні проти України залишаються незмінними. Противник не відмовляється від планів знищення та захоплення нашої держави", – написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін подвоїв ставки": розвідка США заявила про вирішальний період у війні

Маляр наголосила, що для Москви першочерговим завданням залишається повна окупація сходу України, зокрема Донбасу.

"Разом з тим, станом на зараз основні зусилля ворог зосереджує на сході та намагається виконати задачу виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Втім, вже декілька місяців поспіль їм це не вдається", – додала вона.

Президент РФ Володимир Путін віддавав наказ до березня 2023 року захопити території Донецької та Луганської областей. Є ознаки того, що Росія готується до нової спроби масованого наступу та захоплення сходу країни, повідомив представник Головного управління воєнної розвідки Андрій Черняк.

Битва за Донбас продовжується. 9 березня українські захисники відбили 102 атаки окупаційних військ Росії на сході, повідомив український Генштаб.

На ранок 10 березня ворог основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Росія зосередилася на задачі, яку місяцями провалює – Маляр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі