пʼятниця, 10 березня 2023 07:37

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ назвали напрямки, які штурмують окупанти у ці хвилини

У ЗСУ назвали напрямки, які штурмують окупанти у ці хвилини
9 березня українські захисники відбили 102 атаки окупаційних військ Росії. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На ранок 10 березня ворог основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Минулої доби, 9 березня, Сили оборони відбили там 102 атаки. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні.

Детальніше про ситуацію на фронті, за даними Генштабу

Куп'янський та Лиманський напрямки

Противник намагається покращити тактичне положення. Обстріляв, зокрема, Новомлинськ, Дворічну, Гряниківку, Западне, Кислівку, Крохмальне і Берестове Харківської області. Невське, Діброву і Червонопопівку на Луганщині. Також Роздолівку Донецької області.

Бахмутський напрямок

Ворог не припиняє штурмові дії Бахмута. Противник не полишає спроб оточити місто. Сили оборони відбили численні атаки в районах Залізнянського, Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Бахмута та Іванівського. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Васюківка, Залізнянське, Міньківка, Дубово-Василівка, Богданівка, Бахмут, Курдюмівка, Озарянівка та Майорськ.

Авдіївський та Шахтарський напрямки

Противник безрезультатно наступав неподалік населених пунктів Красногорівка, Кам'янка, Водяне, Сєверне, Первомайське, Невельське, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка та Вугледар Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали Авдіївка, Водяне, Первомайське, Георгіївка, Невельське, Красногорівка, Побєда, Вугледар, Пречистівка та Нескучне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ: ЗМІ розкрило плани Залужного щодо чисельності війська

Запорізький та Херсонський напрямки

Окупанти обороняються. Обстрілів зазнали райони населених пунктів Времівка, Новосілка та Новопіль Донецької області. Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір'я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка і Кам'янське – Запорізької, а також Михайлівка та Херсон.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Минулої доби ворог обстріляв з артилерії Єліне Чернігівської області; Середина-Буда і Атинське – Сумської.

Також під ударом ворога була Козача Лопань, Стрілеча, Красне, Вовчанськ і Бологівка на Харківщині.

"Російська Федерація зберігає військову присутність на території Республіки Білорусь, проте формування наступальних угруповань не виявлено. Водночас противник продовжує інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Курської області", – повідомив Генштаб.

9 березня Росія завдала чергового масованого ракетного удару по об'єктах критичної інфраструктури України та будинках цивільного населення. Противник здійснив пуск 95 ракет різного базування. Також ворог завдав 31 авіаційного удару, зокрема, використав вісім БпЛА типу Shahed-136. Здійснив 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Силам ППО вдалося знищити 34 ракети та збити чотири Shahed.

У Генштабі наголосили, що агресор не відмовляється від своїх намірів щодо окупації України. А рівень ракетної загрози по всій території все ще залишається високим.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ назвали напрямки, які штурмують окупанти у ці хвилини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі