четвер, 14 березня 2019 12:52

Росія вторглася в Україну, аби привласнити її газові родовища - держсекретар США

Росія вторглася в Україну, аби привласнити її газові родовища - держсекретар США
Також Помпео заявив, що США проти того, щоб їхні європейські союзники підключалися до російського газу в рамках проекту "Північний потік-2". Фото: з відкритих джерел

Держсекретар США Майк Помпео звинуватив Росію у використанні енергетичного важеля у конфлікті проти України. Він заявив, що причиною російського вторгнення був намір росіян захопити нафтові та газові родовища.

І наголосив, що США виступають проти того, "щоб наші європейські союзники підключалися до російського газу в рамках проекту "Північний потік-2", про це повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС направило ОБСЄ 68 сторінок фотодоказів порушення Росією "Мінська"

"Усі ми добре знаємо історію з Росією – вона вторглася в Україну з метою отримати доступ до газових і нафтових родовищ. Вона позбавила Україну змоги самостійно використовувати власні ресурси, використовувати власну інфраструктуру для надання енергії своєму народові. Навпаки, вона використовує ті труби для посилення тиску, політичного тиску на народ України", – заявив Помпео.

І закликав американських виробників нафти співпрацювати з Білим домом у просуванні зовнішньополітичних інтересів США.

"Маємо взятися до справи і конкурувати – через використання інвестицій, через заохочення партнерів купувати у нас і через покарання поганих гравців".

Президент Польщі Анджей Дуда вимагає від НАТО реагувати на російську агресію. І називає дії Росії спрямованими на знищення єдності між країнами альянсу.

Зараз ви читаєте новину «Росія вторглася в Україну, аби привласнити її газові родовища - держсекретар США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі