вівторок, 28 лютого 2023 07:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія вдарила по Україні ракетами, авіацією та РСЗВ

Росія вдарила по Україні ракетами, авіацією та РСЗВ
Загроза подальших ракетних ударів є значною по всій території України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 27 лютого, Росія завдавала 28 ракетних та 32 авіаційних удари.

Здійснила 85 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 28 лютого.

"Загроза подальших ракетних ударів є значною по всій території України", – йдеться у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три країни готують військовий сигнал Путіну

За даними командування, окупанти обстріляли населені пункти Тимоновичі і Берилівка Чернігівської області.

Також атакував ворог Старикове, Бруски, Бувалине, Кружок, Манухівка, Атинське, Порозок Сумської області. І Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Гатище, Вовчанськ і Вовчанські Хутори на Харківщині.

Детальніше про ситуацію на фронті, за даними Генштабу

Куп'янський та Лиманський напрямки

Противник провів безрезультатні наступальні дії в районах населених пунктів Макіївка, Площанка, Кремінна, Діброва та Білогорівка Луганської області.

Обстріляв з артилерії по районах населених пунктів Дворічна, Лиман Перший, Гряниківка, Курилівка, Кислівка і Табаївка Харківської області; Новоселівське, Невське, Червонопопівка і Діброва - Луганської та Спірне і Роздолівка на Донеччині.

Бахмутський напрямок

Сили оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Васюківка, Оріхово-Василівка, Берхівка, Ягідне та Бахмут Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали Залізнянське, Дубово-Василівка, Берхівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Костянтинівка, Кліщіївка, Залізне, Озарянівка, Майорськ, Південне та Нью-Йорк.

Авдіївський та Шахтарський напрямки

Противник продовжує атакувати позиції наших військ. Здійснив декілька безрезультатних наступів в напрямку Кам'янки, Красногорівки та Мар'їнки Донецької області. Здійснив артилерійські та мінометні обстріли районів населених пунктів Авдіївка, Ласточкине, Нетайлове, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Невельське, Мар'їнка, Богоявленка, Новомихайлівка, Велика Новосілка, Нескучне та Вугледар.

У Чорному морі на 27 лютого перебувало шість ворожих кораблів, серед яких підводний ракетоносій. Ворог продовжує повітряну розвідку, є великий ризик ракетних ударів.

Росіяни намагаються знайти нову тактику для завдання більш результативних ударів. Збільшення кількості кораблів РФ у Чорному морі пов'язане з тим, що ворогові не завжди спокійно в бухтах, які вони вважають своїми пунктами базування, заявили в ОК "Південь".

Зараз ви читаєте новину «Росія вдарила по Україні ракетами, авіацією та РСЗВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі