неділя, 20 листопада 2022 06:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія перекидає виведені з Херсонщини війська у три області – ISW

Росія перекидає виведені з Херсонщини війська у три області – ISW
Загарбники намагаються посилити позиції на окупованих територіях – ISW. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Російські війська намагаються посилити позиції на тимчасово захоплених територіях після відступу з Херсона.

Противник починає посилення в окупованих Луганській, Донецькій і східній частині Запорізької областей завдяки особовому складу, відведеному з Херсонської області, і мобілізованих військовослужбовців. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Експерти з посиланням на Генштаб України повідомили про збільшення кількості російських військовослужбовців у Луганську. Війська противника розміщуються у покинутих будинках у Красному та Сімейкиному приблизно за 30 км на південний схід від Луганська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти ховаються за лікарнями та школами на Запоріжжі

Аналітики припускають, що Росія також залучить додаткові сили найближчими тижнями, враховуючи, що мобілізовані підрозділи російської 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї танкової армії завершили навчання в Брестській області Білорусі.

Російські війська, імовірно, продовжать використовувати мобілізованих і передислокованих військовослужбовців для відновлення наступальних дій у Донецькій області та утримання оборонних позицій в Луганській області.

Представники американської розвідки заявили, що російські та іранські офіційні особи на початку листопада уклали угоду про виробництво іранських безпілотників на російській території.

Зараз на полі бою на Донеччині відбувається пекло. Там щоденно тривають жорстокі бої, заявив президент Володимир Зеленський.

Російські загарбники ведуть постійні штурми під Бахмутом та Авдіївкою Донецької області. При цьому ворог зазнає серйозних втрат. Збройні сили України у відповідь б'ють по росіянах усіма видами озброєнь, повідомили в Генштабі.

Зараз ви читаєте новину «Росія перекидає виведені з Херсонщини війська у три області – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі