понеділок, 19 квітня 2021 17:54

Росія оточила Україну безпрецедентною кількістю військ - ЄС

Росія оточила Україну безпрецедентною кількістю військ - ЄС
Росія перекинула на кордон з Україною число військ більше, ніж будь-коли. Фото: Reuters

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив про найбільше за весь час зосередження російських військ на кордоні з Україною.

Росія перекинула понад 150 тис. військових, заявив він на відеоконференції глав МЗС країн ЄС.

Боррель назвав число безпрецедентним і переконливо закликав Росію до деескалації ситуації.

"Російське нарощування військових сил турбує. Понад 150 тисяч російських військових перебувають на кордоні України та в Криму. Це найбільше зосередження російської армії біля кордонів України, зафіксоване коли-небудь раніше. Ми сподіваємося, що це зосередження припиниться згідно з заявами президенту Путіну від канцлерки Меркель і президента Байдена", - сказав Боррель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали основні завдання Росії для стягування військ до українського кордону

Глава дипломатії ЄС підкреслив, що під час зустрічі всі міністри одностайно висловилися за повне підтримання суверенітету й територіальної цілісності України.

"Ми збільшимо дипломатичні зусилля для відновлення української територіальної цілісності й підтверджуємо, що ЄС відвідає саміт Кримської платформи 23 серпня. Водночас ми наголошуємо на необхідності стійкого прогресу в реформах", - додав Боррель.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба запропонував Євросоюзу підготувати нові секторальні санкції проти Росії на тлі стягнення військ РФ до українського кордону.

Через ескалацію на Сході України президент США Джо Байден 2 квітня провів першу телефонну розмову з президентом Володимиром Зеленським та підтвердив непохитну підтримку США суверенітету й територіальної цілісності України перед обличчям тривалої агресії Росії на Донбасі та в Криму.

Зараз ви читаєте новину «Росія оточила Україну безпрецедентною кількістю військ - ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі