вівторок, 19 квітня 2022 07:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія наступає на схід і південь, виконавши роботу над помилками - міноборони США 

Росія наступає на схід і південь, виконавши роботу над помилками - міноборони США 
Росія врахувала свої помилки на півночі України при новому наступі - Пентагон. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Росія отримала урок зі своїх невдач на півночі України й виконала роботу над помилками. Її результати країна-агресор застосовуватиме в новому наступі на сході та півдні країни.

Так вважає анонімний високопосадовець міністерства оборони Сполучених Штатів Америки, передає CNN.

За його словами, війська РФ не мали належних можливостей для підтримки воєнних операцій на півночі.

США бачили, як Росія переміщує важку артилерію, засоби управління та контролю, а також авіацію. Загалом на схід та південь України за останні кілька днів вирушили 11 батальйонних тактичних груп, інформує чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розслідувачів Bellingcat шокувала відсталість путінської армії - Грозєв

"Неузгоджена, а часом і хаотична операція Росії на півночі України добре задокументована, а їхні ранні воєнні невдачі багато в чому стали несподіванкою для офіційних осіб США та Заходу", - пише видання.

Журналісти зазначили, що всі наземні операції Росії в Україні значною мірою зупинилися. Москві не вдалося захопити ключові міста, зокрема Київ, на тлі запеклого опору українців та власних тактичних помилок.

18 квітня Росія розпочала "велику битву" за Донбас. До неї країна-агресор готувалася, заявив президент Володимир Зеленський. Він зазначив, що на півдні та сході РФ атакує більш продумано, ніж раніше.

Ранок минулої доби окупанти розпочали зі спроби прориву оборони ЗСУ майже по всій лінії фронту на території Донецької, Луганської й Харківської областей. Наші війська тримаються. Лише у двох місцях росіянам вдалося прорватися - це Кремінна на Луганщині та ще одне невелике місто, сказав секретар РНБО Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Росія наступає на схід і південь, виконавши роботу над помилками - міноборони США ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі